Značky

, , ,

Niečo slané na oslavu, pre návštevu alebo len tak, keď sa Vám chce válať doma pri telke a nemienite tráviť v kuchyni väčšinu svojho času?

Mám riešenie … a vopred sa ospravedlňujem, nemám moc času písať k postom aj nejaký ten pokec. Polepším sa :)

alebo takto

Potrebujeme:

1 lístkové cesto / nechcelo sa mi zarábať vlastné a keďže som šetrila čas, preto som použila lístkové/

1 balenie baby špenátu

1 šľahačková smotana

200 gramov syru FETA

1 kyslá smotana

4 celé vajíčka

1 cibuľa

3 jarné cibuľky

2 stúčiky cesnaku

mleté čierne korenie, soľ

olivový olej

Postup:

Rúru rozohrejeme  na 180 stupňov.

Lístkové cesto rozvaľkáme na 4 mm. Na “kiš” je najlepšie použiť okrúhlu formu širokú aspoň 30cm. Formu vymastíme maslom a doň vložíme lístkové cesto tak, aby zakrylo aj boky formy. Na lístkové cesto nasypeme fazuľu,,, áno, dobre čítate fazuľu :) aby sa pri pečení v strede cesto nenafúklo. Predpečieme si ho – asi 7 minút, aby nám trošička narástlo.

Guľatú cibuľu orestujeme na olivovom oleji do zlatova. Nakoniec pridáme pokrájanú mladú cibuľku (len bielu časť) + pretlačený cesnak a necháme chvíľku dôjsť. Pridáme polovicu špenátu a premiešame.

V mise zmiešame vajíčka, nastrúhaný syr FETA, kyslú smotanu, mleté čierne korenie, osolíme podľa chuti. Pridáme zmes cibule a špenátu z panvice, pridáme druhú odloženú polovicu čerstvého špenátu, premiešame a dolievame šľahačkovú smotanu. Zmes nesmie byť moc tekutá. Asi bude stačiť len polovica šľahačky.

Ak by sa Vám pýtalo pridať bylinky – nech sa páči. Ja tam dávam ešte nakrájané nakladané sušené paradajky v olivovom oleji a do zmesi prilejem troška aj toho oleja z paradajok.

Zmes vylejeme na predpečené lístkové cesto a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 175 stupňov asi 30 minút. Treba to sledovať. Hotový Koláčik bude pekne zlatý a nafúknutý. QUICHE necháme troška vychladnúť, bude sa lepšie krájať. Dobrý je aj teplý aj studený. Odporúčam podávať s čerstvým akýmkoľvek šalátom. My máme najradšej rukolový s cherry paradajkami preliaty balsamico octom a olivovým olejom.

QUICHE má veľa podôb. Do zmesi môžeme dať čokoľvek, čo máme radi.

Prosím Vás! Nezabudnite to zaliať niečím dobrým – myslím teraz na dobré biele vínko. Dobrú chuť

♥ ajka

Reklamy